Avoin viestintä vs Sisäpiiri viestintä

Avokonttorilla elettiin tuloksenteon kasvuaikaa. Ulkona kevät oli puhkeamassa. Luonto työnsi vihreää ylöspäin samalla voimalla, kun toimiston lahjakkaan copywriterin kynä suolsi tarinaa. Yritys sykki käänteisesti Myrphyn lakia, eli jos jokin voi onnistua niin se onnistuu!

gray building low photo

Kahvimuki ja Iglooo hengailivat avokonttorin positiivisessa ilmapiirissä. Kahvimuki oli juuri tullut pesusta ja kyljet kiiltävänä se nautti olostaan.

– Kuulitko Iglooo  viimeksi klousatusta suuresta kaupasta, Kahvimuki kysyi?

– Totta kai! Eihän siitä voinut välttyä. Sitä rummutettiin konttorin perinteisessä ”Perjantaijuhlassa”, jossa yleensä juhlitaan kaikenkokoisia onnistumisia.

– Joo se on mainio osa yrityksemme kulttuuria, Kahvimuki sanoi ja jatkoi.

– Se antaa firman ilmapiiriin hyvää groovea. Se on osaltaan ollut muuttamassa meidän tiedotuskäytäntöjä. 90-luvulla yrityksessä pidettiin pääsääntöisesti esillä vain epäonnistumisia ja hankalia haasteita. ”Perjantaijuhla” toi ajattelun, jossa onnistumiset nostetaan esiin. Lisäksi yritykseen kehittyi kiittämisen ja kannustamisen kulttuuri.

grayscale photography of group of people wearing volunteer printed shirt

– Ennen asioista ja tulevista toimista tiedotettiin pienelle ”sisäpiirille” ja joskus satunnaisesti joillekin yhteistyökumppaneille. Samaan aikaan johto rummutti yrityksen yhtenäisyydestä ja ”suuresta perhe- ajattelusta”.

– No, nehän olivat ristiriitaisia toimintoja keskenään, Iglooo totesi väliin.

– Se on totta Iglooo. Henkilöstön oli käytännössä vaikea sitoutua päämääriin, koska niistä ei tiedetty. Tästä seurasi säröä yrityksen yhtenäisyyteen. Eihän sitä kukaan tahallaan tehnyt. Se oli n. 80-lukulaisen yrityskulttuurin perimää. On vaikea ajatella, että se on osa meidänkin yrityksemme viestintähistoriaa.

 

– Toisaalta on yrityksiä joissa edelleenkin toimitaan ”sisäpiirin viestinnällä”. Totesi Iglooo ja hymyili katsellessaan sisuksissaan makaavaa lepäilijää. Iglooo tiedosti merkittävyytensä vetäytymistilana konttorin henkilökunnalle ja vierailijoille. Sen lisäksi hän toimi ääntä vaimentavana puhelinkoppina ja tarjosi yksityisyyttä esim. videoneuvotteluun.

– Toteamuksesi Kahvimuki siitä, että laiminlyödään tiedottaminen, on vakava! Kuten sanoit, on vaikea sitoutua, jos ei tiedä päämäärän sisältöä. Henkilöstöltä kuluu paljon energiaa oikean tiedon löytämiseen. Huhupuheet ja väärä tieto valtaa alaa. Kun ei tiedoteta tulevista ja kun tämä ”tuleva” realisoituu, yrityksessä monella on resurssit kohdennettu muualle. Tällöin heikentyvät molemmat prosessit.Avoin viestintä nostaa yrityksen tuottavuutta ja vähentää henkilöstön turhautumista.

 

– Iglooo miksi sitten pitää tietoa pantata? Mitkä siinä voivat olla syinä? Iglooo rykäisi ja vastasi kysymykseen.

– Joskus yrityksissä avoimen viestinnän tarvetta ei ole tunnistettu. Toisinaan ongelma voi olla johdon kyvyttömyys luottaa henkilöstöön tai sen arvostuksen puute.

– Miten tällaiseen voisi puuttua tai saada muutosta aikaiseksi, Kahvimuki kysyi.

architecture-black-and-white-bridge-399192– Eräs viisas hotelliketjun johtaja totesi, kun häneltä kysyttiin syytä ketjun keskimääräistä parempaan onnistumiseen: ”Kaikki nousee tai kaatuu johtajuuden mukana. Jos jossakin hotellissamme on mennyt pidempään huonosti, vaihdamme ensimmäisenä korjausliikkeenä johtajan”.

– Eli johdolla on ensisijainen vaikutus viestintäänkin, Kahvimuki kysyi.

– Kyllä. On hassua kuinka joissakin yrityksissä mietitään päät puhki vain katetuoton kasvua. Konsultteja juoksee firmassa enemmän, kun Möhösen kuivurilla hiiriä. Käytetään ”keppiä” tavoitteiden saavuttamiseksi, joihin ei kuitenkaan anneta työkaluja ja riittävää toimintaympäristöä, Iglooo kommentoi.

– Kuitenkin tällainen yritys makaa aarteen päällä. Tuo aarre on henkilöstö ja heidän resurssit. Arvopohjaa laajentamalla pelkästään tulostavoitteesta ja onnistumisia tuottavia olosuhteita lisäämällä, kasvatetaan luovuutta ja hyödynnetään henkilöstön osaamista.

 

– Näin se on Iglooo . Onnistumista tuottavat olosuhteet ovat merkittävä vaikuttaja. Sinä olet keidas näille osaajille ja minä olen virvoittavan sateen tuoja. Kahvimuki nauroi ja nautti sisään paistavasta auringon lämmöstä.

 

Seuraava kynäily ilmestyy 10.7.2018, jos ei koko aika paista kesäaurinko 😉