Kirjatut arvot ja Todellisuus

Kahvimuki ja Iglooo: Kirjatut arvot ja todellisuus

…sitten yrityksen toimari oli kertonut, että keskeisimpiä arvoja yrityksessä on kunnioitus. Hän oli selventänyt sen tarkoittavan asiakkaiden, henkilöstön ja sidosryhmän edustajien kunnioitusta. Arvot kirjattaisiin myös yrityksen verkkosivuille. Kahvimuki veti henkeä ja jatkoi.

Se oli ollut kuulemma upea puhe. Kyseinen kaveri on melkoinen Runeberg sanoittajana ja lauseita laskettelee kun Imatran koski kuohujaan kesäaikaan…

 

Iglooo naureskeli Kahvimukin ilmeikkäille kielikuville. Hän oli jälleen elementissään. Mukaansa tempaava esiintyminen ja kyky nostaa toisista hyviä puolia esiin saivat hänestä mukavan keskustelukumppanin. Mitä avokonttori olisikaan ilman Kahvimukin persoonaa.

 

– … sitten kaveri kertoi, ettei kaikki kuitenkaan mennyt ihan kyseisten arvojen mukaan yrityksessä. Joidenkin projektien kohdalla toimari oli vaatinut kylmästi talon etujen kiinni pitämisestä, vaikka se oli merkinnyt toimitusajan pitkittymistä heidän asiakkaalle. Toisella kerralla heidän yhteistyökumppanin edustaja tuli sovittuna aikana tapaamaan talon ostopäällikköä. Tämä ei informoinut kaveria etukäteen, vaan oli kylmästi jättänyt viestin vastaanottoon, ettei ehdi tapaamiseen.addition, black and white, black-and-white

– No, toi ei ole kyllä ollut kirjattujen arvojen mukaista toimintaa, ihmeteli Iglooo, täällä meillä ei ikinä hyväksyttäisi tuollaista toimintamallia! Meillä arvot ohjaavat oikeasti käytännön tekemistä ja ovat luoneet hyvää toimintakulttuuria yrityksessä.

– Eikö Iglooo arvot ole ikään kuin vähimmäismäärä yrityksen kaikessa tekemisessä?

– Lauseesi kuvaa niin ydintä, niin ydintä, kehui Iglooo.

– Arvoiksi mielletään helposti vallitsevan kulttuurin tai toimintaympäristön hyväksi havaittuja asioita, jotka haluttaisiin ja toivottaisiin omiksi. Todellinen arvonmääritys vaatii paneutumista.  Siitä pitää olla myös valmis ”maksamaan”, Iglooo tarkensi.

– Eli tarkoittaako tämä, että kirjataan hienoja ajatuksia, jotka todellisuudessa eivät näy käytännön toimissa, Kahvimuki kysyi ja jatkoi mietteliäänä.

– Eli kirjatut arvot eivät tällöin ole todellisia arvoja, joihin pyritään? Elääkö yritys tällöin arvotyhjiössä, Kahvimuki kysyi.

 

Iglooo kertoi arvoja aina olevan, vaikka niitä ei olisi kirjattu, tunnistettu tai ajateltu koskaan koko asiaa.

– Se mikä motivoi meitä päätöksenteossamme on yhtä kuin meidän arvo, Iglooo määritteli.

– Eli ei ole olemassa arvotyhjiöitä. Kertomasi toimitusjohtajan yrityksen yksi kirjatuista arvoista oli kunnioittaminen. Oliko se näin?

-Jep, Kahvimuki vastasi.

– Eli kerrataanpa. Joidenkin projektien kohdalla toimari oli vaatinut kylmästi talon etujen kiinni pitämisestä, vaikka se päätös toi heidän asiakkaalle menetystä. No mikä sitten oli toimitusjohtajan arvo tässä kohden, Iglooo kysyi Kahvimukilta.

 

Kahvimuki raapi korvallistaan ja vastasi mietteliäästi.

– Joo, toimitusjohtaja oli itsekäs ja tavoitteli yrityksen omaa etua asiakkaan kustannuksella. Samaan aikaan päivän ensimmäinen työntekijä haki vetäytymistilaa puhelua varten. Hän asettui pitkälleen Iglooon sisuksiin. Kahvimuki kuuli hänen huokaisevan nautinnollisesti ja näki hänen asettavan kännykän korvalleen. Hetken puhelin tuuttasi, kunnes toisesta päästä vastattiin. Iglooo palveli jälleen eriomaisena ”puhelinkoppina”.

 

– Niin mihin mä jäinkään. Joo siis toimarin arvoihin. Eli hän ei muistanut kirjattua arvoa vaan toimi määrittelemättömän arvon mukaan.

– Huh huh, tässä menee korvantausta sekaisin, Kahvimuki totesi ja pinnisti keskittymistään.

 

-Juuri noin minäkin asian ymmärrän, Iglooo sanoi ja jatkoi kertomalla, että erään hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan yritysten johdosta yli 60 % ei muista yrityksensä arvoja. Hän kauhisteli kertomalla työntekijöiden prosentin olevan vielä suurempi… yli 80 %.

– No tuohan kuulostaa siltä, että kyseessä on ennemminkin yritysten toivelistasta! Kahvimuki huudahti.

– Kuvaat hyvin asiaa Kahvimuki. Arvoihin tulisi aina liittää jokin konkreettinen toiminto, tällöin ihmiset tunnistavat asian. Eli yrityksen tuotteet, palvelut ja asenteet ilmaisevat mitkä ovat yrityksen arvot.  Iglooo vaikeni hetkeksi ja katsoi äskeisen puhelimeen puhujan poistumista.

– Arvoihin sitoutuneet yritykset hyötyvät monella tapaa siitä. Yksi esimerkki on, ettäbicycle, bike, black-and-white rekrytoidaan henkilöstöä, joiden arvomaailma on samansuuntainen. Tai he ilmentävät valmiuksia sisäistää yrityksen arvomaailmaa toiminnoissaan. Tällä tavalla rakennetaan vahvaa yhtenäistä toimintakulttuuria. Tämä luo menestymistä ja mahdollistaa enemmän onnistumista.

 

Kahvimuki kommentoi Iglooon toteamuksia.

– Minun mielestä on hyvä…

Samaan aikaan konttorin siivooja lähestyi keskustelukumppaneita. Hän nappasi Kahvimukin työvaunuunsa viedäkseen sen astianpesukoneeseen samalla jatkaen kohden keittiötä.

Iglooo totesi, että Kahvimukia vietiin taas kun talollisen porsasta.

5.2018

Seuraava Kynäily ilmestyy 10.6.2018